LOADING

Type to search

Élem Eszem-iszom Ez+az Inspiráció

10 jó okunk van arra, hogy miért az ősz a kedvenc évszakunk!

Share

Te is sütőtökről, tejeskávéról, karamellről, forró csokiról, sült gesztenyéről álmodozol? Hát mi is, és most, hogy végre itt az ősz, végre kiélvezhetjük azt a sok klassz dolgot, ami ez jelent. 

Változó színek

Sokan szeretik az őszt a levelek változatos színei miatt. Az egykor zöld fák az arany, a vörös és a narancs gyönyörű árnyalataiban játszanak. A színek különösen lélegzetelállítóak olyan helyeken, mint New England az Egyesült Államokban, a Douro folyó völgye Portugáliában és Bajorország Németországban – vagy éppen Budapesten a Normafa – sok embert inspirálva arra, hogy elutazzanak és megcsodálják a tájat.

Tök minden mennyiségben

Ha szereted a sütőtököt, akkor az ősz a te évszakod! A sütőtökös ízek most mindenhol megtalálhatóak, különösen az olyan kedvencekben, mint a sütőtökös pite és a sütőtökös kenyér, valamint a modernebb csemegékben, mint a sütőtökkel fűszerezett teák és kávék.

Ízletes desszertek

Az ősz az év egyik legjobb időszaka az édességek rajongóinak is. Karamelles alma, sütőtökös pite, almás vagy szilvás sütemények… alapvetően bármi jöhet, amire a szívünk vágyik. Ha idén ősszel megajándékozzuk magunkat egy jó szelet sütőtökös pitével, ne feledkezzünk meg a tejszínhabról sem!

Hűvösebb időjárás

A nyár tikkasztó melege után megkönnyebbülést jelenthet, ha végre elkezd lehűlni az idő. A szeptember az időjárás szempontjából talán a legjobb hónap, mivel a meleg napok átadják helyüket a hűvös éjszakáknak és reggeleknek A klímaberendezés több hónapos felrobbantása után az ősz végre hűvös szellőt hoz, amely lehetővé teszi, hogy végre nyitva tartsa az ablakokat.

Még a divat is jobb

Amikor nyáron erősen meleg van, a divat néha egyáltalána nem számít. Az ősz azonban olyan újdonságokat rejt magában, mint a kabátok, pulóverek és csizmák, amelyek sokszor hízelgőbbek ránk nézve, mint a rövidnadrágok és papucsok.

Melegítő tűz

Aki olyan szerencsés, hogy van egy tűzrakóhely a kertjében vagy ismer valakit, aki van tűzrakóhely a kertjében, akkor ez az időszak ideális a használatára! Semmi sem olyan, mint a hot dog vagy a mályvacukrok nyílt tűzön sütése. Használjuk ki most, mielőtt beköszönt a tél és túl hideg lesz!

 

Kézműveskedés

Akár tököt faragsz Halloween alkalmából, akár egy bonyolult cukorkoponyát készítesz vagy “csak” egy őszi ajtódíszt, ez az évszak valahogy mindig annyira inspiráló, és ezáltal rengeteg kézműves foglalkozásra csábítja a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt.

Klassz ünnepek

Az ősz tele van remek ünnepekkel szerte a világon, mint például a Halloween, a Hálaadás és a Dia de Los Muertos. Az őszi ünnepek különösen élvezetesek a hozzájuk kapcsolódó csodálatos ételek, ízletes csemegék, jelmezek és a velük együtt járó olyan dolgok miatt is, mint a tökfaragás.

Olvasd el ezt is:

Ismerd meg te is a Halloween történetét! Mit és mióta ünnepelünk ezen a napon?

 

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *